Screensaver Lock vertraging / time out

Binnen RES Workspace manager hebben gebruikers de mogelijkheid om in de systemtray op een ‘lock’ symbool te drukken om de pc in het lock-scherm te plaatsen. Als je hier op klikt en per ongeluk gelijk de muis beweegt (wat echt heel vaak voor komt bij gebruikers) dan komt het scherm direct terug in de desktop.

Dit is uit te schakelen door de volgende registry op te nemen op de pc of server:

lock-screensaver

Op het moment dat de screensaver inschakelt (wat RES WM gebruikt voor het inschakelen van de lock), is er geen vertraging om dit te cancelen en gaat het scherm direct in lock.

Dit staat beschreven in KB221784. Ondanks dat dit artikel gaat over Windows XP en Windows 2003, is deze ook geldig voor de huidige systemen (in ieder geval tot aan Windows 2012 R2)

 

(ik vergeet steeds hoe je dit moet doen, vandaar dat ik het nu maar opneem in mijn eigen blog Glimlach )

2 gedachten over “Screensaver Lock vertraging / time out

 1. Wat zit er achter die lock knop? Ik ken dit probleem niet namelijk, gebruik “C:\Windows\System32\rundll32.exe user32.dll, LockWorkStation” en dat gaat voor zover ik weet altijd goed.

  Screensaver gebruiken we voor idle lock, dat gaat ook altijd wel goed (want client is immers idle).

  • Standaard zit er een lock vertraging in Windows. Als je client-server werkt kan niet altijd de windows+L doorgestuurd worden omdat dat de client locked en niet de server.
   Als een windows-client met een default user werkt, weet de gebruiker het wachtwoord niet en daarom wordt windows+L op clients veelal uitgeschakeld in die gevallen.
   Gevolg is dat je de server niet meer kan locken met toetscombinaties. RES Workspace Manager zet een slotje in de systemtray. Als je daar op klikt en gelijk de muis beweegt gaat de desktop niet op slot.
   In een normaal leven kun je zo nog uit de screensaver springen zonder dat je je wachtwoord moet invoeren (handig tijdens presentaties of in meetings). In situatie hierboven wil je dat niet en moet je die lockvertraging opheffen.

Reacties zijn gesloten.