Patrick Kaak

Deze blog bevat hersenspinsels van mij, Patrick Kaak. Ik ben consultant op gebied van Desktop- en Applicationdelivery bij Centric IT Solutions.

Tijdens mijn werkzaamheden en privé ben ik redelijk veel bezig met gadgets en de ICT sector. Dingen die me bezig houden, me opvallen en dingen die ik wil onthouden breng ik hier onder de aandacht.
Over het algemeen zal dit dan ook gaan over Apple iPhone, iPad, Citrix XenApp, XenDesktop, XenClient, XenServer en Provisioning server, RES Automation Manager en Workspace Manager, Microsoft Hyper-V, Server, Desktop en deploymenttools.

Deze blog schrijf ik op persoonlijke titel en bevat mijn eigen mening, en niet noodzakelijkerwijs die van mijn werkgever of van de klanten waar ik voor werk.

twitter: @bITs_thoughts

http://www.linkedin.com/in/pkaak

18 gedachten over “Patrick Kaak

 1. Beste Patrick,

  Ben benieuwd op welke type Synology jouw site draait.
  Ben op mijn DS207+ bezig geweest met een plugin die je site statisch maakt, maar dit levert niet op en de 207 is te licht voor een normale WordPress.
  Ben benieuwd.

  Groeten Andrew

  • Site draait op een Synology DS211.

   De WP Super Cache plugin werkte bij mijn Synology goed (je merkte dat ie het een stuk rustiger kreeg). Probleem van die plugin is echter dat de OnSwipe plugin (voor ipad view) niet lekker werkt. Als iemand met een ipad op de site kwam werd deze gecached en dan was het voor msie ineens het ipad uiterlijk. Schijnt bekend probleem te zijn met die plugin die ook wel te verhelpen is, maar had ik geen tijd voor.

   De responsetijd van de DS211 is niet snel (zeker niet als die uit standby moet komen), maar vind het acceptabel voor mijn site.

   • Hoi Patrick,

    Bedankt voor je reactie,
    Ben er een paar dagen zoet mee geweest, maar ondertussen draait alles lekker op mijn DS211+. Ga er binnenkort een artikeltje aan wijden, maar bedankt voor je reactie.

 2. Beste Patrick,

  Ben jij er toevallig al in geslaagd om via WordPress mail te versturen via de DS. Mij lukt het wel om via mail station mail te versturen en ontvangen, echter via bijvoorbeeld “paswoord vergeten in WordPress” wil de DS geen mail vertsuren en geeft aan dat mogelijk de mail() functie uit staat.

  MvG

  Andrew

 3. Beste Patrick,

  Ik heb op mijn Synology DS-209+II volgens jouw instructies een WordPress blog opgezet. Ik heb in een van de laatste stappen de WP installatiewizard opgestart vanaf een andere internetlocatie. Dat is gelukt en ik kan ook als administrator extern inloggen.
  Het probleem waar ik nu tegen aan loop is dat ik de web site niet meer intern vanaf een pc binnen mijn eigen netwerk kan benaderen en bewerken. Zowel de website als de inlogpagina krijg ik te zien als tekst zonder structuur, afbeeldingen en werkende links.

  Alvast bedankt voor je advies.

  Groeten, Toon.

  • Dat klinkt alsof je internetmodem/router niet goed ingesteld staat. Op veel modems staat het standaard goed, maar soms moet je nog in je modem aangeven dat adressen die naar jou externe ip adres verwijzen, intern ook doorgezet moeten worden. Daar kan ik je alleen niet bij helpen, omdat dat instellen per modem verschilt. Meestal kun je deze settings in het NAT of firewall gedeelte van je modem vinden.

 4. Patrick,

  Aangezien je in het zelfde vakgebied zit als mij heb ik een vraag aan een mede techneut.

  Heb jij al ervaring met skype binnen XenApp 6.5 .. ook inclusief alle laaste hotfix patches die je maar kan installeren, geeft het programma gewoon vervelende crashes. Het gehele internet staat vol inclusief de Citrix site met soortgelijke klachten.

  IE9 update heeft een aantal foutmeldingen laten verdwijnen, maar nog net zo goed crashed het programma. RDP, Res.. product “Skype” Crashed gewoon. Je komt ook artikelen tegen van developers die schrijven dat blijkbaar het nog steeds niet is opgelost om het goed werkend te krijgen.

  Het zou prachtig zijn juist dit Skype programma te testen met de verbeteringen van HDX etc. Ook virtual ip instellingen hebben nog niet het gewenste resultaat gegeven.

  Misschien heb jij nog enige tips.

  Gr
  Raymond

  • Sorry, kan je daar helaas niet bij verder helpen. Ik heb Skype nog nooit naar een XenApp server uitgerold.
   Zover ik kan vinden op internet, is Skype niet compatible met Windows 2008 R2.

 5. Goedenavond Patrick,

  Bedankt voor je mooie uitleg!

  Ik heb WordPress 3.5.1 geïnstalleerd op mijn Synology DS209 en een Multisite installatie gemaakt. Van huis uit werkt het prima, maar wanneer ik via internet naar mijn server ga kan ik niet bij mijn WordPress site komen. Er wordt dan telkens verwezen naar het interne IP adres van mijn DS209 192.168 etc en dat is uiteraard een IP adres dat de browser niet kan lezen want het is een intern IP adres. Enig idee hoe ik dit moet oplossen?

  Groet en dank, Harry

  • Hoi, Synology heeft tegenwoordig een plugin voor WordPress waarbij automatisch alles wordt geinstalleerd.
   Maar dit klinkt op een configuratiefout in WordPress of in de router voor de synology.
   Verbind je binnen je huis ook via de url of op ip basis?

 6. Het artikel “De uitdaging van vandaag: AutoCAD Civil 3D 2012 (deel 2)” heb ik nagelezen en kwam tot de conclusie dat ik hetzelfde heb gedaan voor Autocad Map 3d

  Mijn oplossing was de set van regkeys en appdata files te pre deployen voor iedereen die lid is van de App-groep. Het icoontje zit ook alleen gekoppeld zit op een zone.

  Dus iedereen die lid is van die groep en die pc krijgt de files lokaal gekopieer naar het profiel.

  • De normale autocad kent het probleem ook, alleen heeft die geen hook in explorer.exe. Dat had Civil 3d wel waardoor ik het probleem kreeg bij iedereen op de server. Bij normaal autocad plaats ik ook alle bestanden voor het profiel en registry op de applicatie zelf, zodat niet iedereen op de server die gegevens krijgt gepushed.

 7. Beste Patrick,

  Ik heb je artikel gelezen “De uitdaging van vandaag: AutoCAD Civil 3D 2012″ (deel1) .
  Ik was benieuwd voor welke type resource heb jij gekozen in RES AM. Stored in datastore? of RES automation manager resource package?

  Groet,
  Art

  • Hoi,

   sorry voor het zeer late antwoord. Hopelijk heb je al een oplossing gevonden. Op de een of andere manier liet mijn WordPress niet zien dat er nog niet beantwoorde reacties waren.
   Ik had in dit geval gekozen voor een resource op netwerk in de unattended commandline.

 8. Beste Patrick,

  Het probleem wat je onderschrijft met AutoCad civil 3d hebben wij ook, maar dan met AutoCad 2015 binnen een linked clone (Windows 7) van Vmware View.
  Echter krijg ik het niet helemaal voor elkaar zoals jij het uitlegt.

  Kan ik je op 1 of andere manier bereiken?

  alvast bedankt,
  Michel

  • Hoi,

   Sorry voor de late reactie.
   Er bestaat een kans dat Adobe weer een aantal zaken heeft aangepast waardoor eerdere oplossing niet meer werkt.
   Mail me even met het probleem op mijn werk adres. Dan kijk ik of ik kan helpen en wat er eventueel te regelen valt.
   patrick.kaak at centric.eu

 9. Pingback: Great real user feedback on thinwire compatibility mode (thinwire plus)! | Virtually Visual

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.