Windows 8: Geen verbinding meer na veranderen WIFI wachtwoord

Wifi netwerk: Kan geen verbinding maken met het netwerkDeze week zat ik op een locatie waar ik al vaker was geweest. Na een dubbelklik op de draadloze verbinding werd ik echter geconfronteerd met een foutmelding. Mijn laptop met Windows 8 weigerde verbinding te maken met het netwerk.

Het bleek dat het wachtwoord van het netwerk was veranderd. Daar waar Windows 7 dan automatisch komt met de vraag wat het nieuwe wachtwoord is, kwam Windows 8 daar helaas niet mee.

automatisch verbindenAls eerste geprobeerd het netwerk in te stellen op ‘niet automatisch verbinden’. Dit had echter geen effect. Na het aanklikken van het netwerk kwam telkens weer de bovenstaande foutmelding terug. In Windows 7 zit dan de optie om het netwerk gewoon helemaal te vergeten, welke te vinden was onder de netwerkeigenschappen binnen het configuratiescherm. Dat overzicht van bekende netwerken is echter niet meer op die plek aanwezig onder Windows 8. Blijkbaar was er een andere locatie voor. De probleemoplosser van Windows zelf kwam er echter ook niet uit en kwam niet met de tip om het wachtwoord aan te passen (puntje van verbetering Microsoft?). Die kwam na doorlopen met de tip om het antwoord te zoeken in de online help (ja, succes.. ik heb geen netwerk).

verbindingseigenschappen weergevenNa wat tijd kwam ik er achter dat je met de rechtermuis kunt klikken op de SSID (naam) van het draadloos netwerk (voor de touch mensen onder ons, gewoon je vinger wat langer op de netwerknaam houden). Er komt dan een snelmenu tevoorschijn. Kies hier voor ‘Verbindingdseigenschappen weergeven’.

 

 

eigenschappen-wachtwoordIn het popupscherm wat je nu krijgt kun je het wachtwoord aanpassen. Druk daarna op OK en probeer opnieuw te verbinden met het draadloos netwerk. Je zult zien dat dit nu een stuk beter gaat.

 

 

 

Tips voor Microsoft:

* Als er niet verbonden kan worden met het draadloosnetwerk met het onthouden wachtwoord, kom dan met een popup om het wachtwoord door de gebruiker te laten verifieren (zoals dat vroeger ook gebeurde).
* De fix-it wizard van draadloze verbindingen zou als tip kunnen geven om de verbindingseigenschappen van het netwerk te controleren

Let op: In de preview van Windows 8.1 kun je niet meer met de rechtermuisknop op een verbinding klikken. Zogauw de preview officieel uit is, wordt deze post geupdate met informatie voor Windows 8.1 gebruikers.

1 gedachte op “Windows 8: Geen verbinding meer na veranderen WIFI wachtwoord

  1. Hi Patrick! Voor Windows 8.1 kunnen we de tips niet meer meenemen (Die is nu al RTM) maar ik zal op onze interne suggestie site je opmerkingen plaatsen. Ik vind het een goede tip, ik hoop dat het product team hem oppakt!

    Tx, Tony.

Reacties zijn gesloten.